فروش ویژه کولر گازی

همین حالا تماس بگیر 09152608100

چرا فندک گاز یکسره می شود؟

چرا فندک گاز یکسره می‌شود؟

جرقه‌زدن یکسره اجاق گاز یکی از رایج‌ترین و اصلی‌ترین مشکلاتی است که هنگام استفاده از اجاق گاز رو میزی با آن مواجه می‌شوید. این جرقه‌زدن در بسیاری از موارد به دلیل جریان برق ورودی است که با اشکال و نوسان این مشکل را ایجاد می‌کند. البته یکسره‌شدن فندک گاز به دلیل سررفتن غذا یا واردشدن آب به درون فندک نیز می‌تواند ایجاد شود.

در ادامه به معرفی و بررسی انواع فندک اجاق گاز می‌پردازیم و درنهایت دلایل یکسره‌شدن آن را بیان می‌کنیم، پس تا انتها با فروشگاه اسدی کالا همراه باشید.

دلایل یکسره‌شدن فندک گاز

یکسره‌شدن فندک گاز به دلایل مختلف و بسیاری رخ می‌دهد که آشناترین و مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از:

  • نوسان در جریان ورودی به جرقه‌زدن گاز و مختل‌کردن عملکرد آن
  • شست‌وشوی اجاق گاز یا سررفتن غذا که موجب می‌شود رطوبت وارد جعبه فندک یا ترانس فندک اجاق گاز شود. البته در صورت بروز این اتفاق حسگرهای ایمنی اجاق گاز فعال می‌شوند و فندک بصورت مداوم جرقه می‌زند.
  • ریختن موادغذایی بر صفحه گاز و واردشدن به میکرو سویچ
  • اگر فندک گاز غیر اتوماتیک باشد و عادت داشته باشید که هنگام فندک‌زدن آن را طولانی‌مدت نگه دارید، فندک گاز به سرعت خراب می‌شود و به این ترتیب مداوم جرقه می‌زند.
  • کثیف‌شدن سوزنی فندک
  • پایین نگه‌داشتن ولوم در اجاق گازهای دارای فندک اتوماتیک
  • نیم‌سوزشدن فندک
  • و…

انواع فندک اجاق گاز

پیش از هرچیزی این نکته را در نظر داشته باشید که فندک اجاق گاز، قطعه‌ای در اجاق گاز است که شعله گاز را بدون کبریت روشن می‌کند. این فندک بطورکلی به دو نوع فندک‌های اتوماتیک و فندک‌های غیر اتوماتیک تقسیم و گروه‌بندی می‌شود‌.

۱_فندک اتوماتیک: عملکرد این نوع فندک به گونه‌ای است که جهت روشن‌کردن شعله، ولوم تنظیمات شعله را باید به داخل فشار داد و خلاف عقربه‌های ساعت چرخاند. با این امر گاز از مجراهای کنار شعله به خارج منتشر می‌شود و فندک شروع به جرقه‌زدن می‌کند و درنهایت شعله گاز روشن می‌شود.

۲_فندک غیر اتوماتیک: این نوع فندک بطور معمول در اجاق گازهای قدیمی مشاهده می‌شود و نحوه کار با آن با فندک اتوماتیک کمی متفاوت است. جهت استفاده از فندک غیر اتوماتیک باید ولوم تنظیمات گاز شعله را کمی به داخل فشار دهید و در خلاف عقربه‌های ساعت چرخاند. حال دکمه‌ای که بصورت جداگانه در اجاق گاز برای فندک تعبیه شده است را همزمان فشار دهید تا فندک شروع به جرقه‌زدن کند و شعله اجاق گاز روشن شود.

عواملی که باعث خرابی فندک گاز می‌شود

خرابی فندک گاز به دلایل مختلف اتفاق می‌افتد که اصلی‌ترین آن‌‌ها عبارت است از:

عواملی که باعث خرابی فندک گاز می‌شود
عواملی که باعث خرابی فندک گاز می‌شود

۱_وصل نبودن اجاق گاز به برق ساختمان: همانطور که می‌دانید تمام فندک‌ها با انرژی برق کار می‌کنند. به همین خاطر اگر سیم اجاق گاز خود را به پریز متصل نکرده باشید، فندک کار نخواهد کرد و شما نمی‌توانید به کمک آن شعله گاز را روشن نمایید.

۲_وجود رطوبت و مایعات در نزدیکی شعله اجاق گاز: از دیگر دلایل خرابی فندک، وجود رطوبت در نزدیکی سرشعله‌های گاز و مرطوب‌بودن بدنه فندک است. لازم به ذکر است که در این حالت امکان جرقه‌زدن فندک و روشن‌شدن اجاق گاز وجود ندارد و شما باید جهت رفع این مشکل تمام محیط کف اجاق گاز را تمیز و خشک نمایید تا درنهایت فندک به خوبی جرقه تولید کند.

خوب است بدانید که جرقه‌های یک فندک سالم، آبی‌رنگ هستند و در هر ثانیه حداقل یک جرقه تولید می‌شود.

۳_قطع‌بودن اتصالات فندک: تمیزکاری غیر اصولی اجاق گاز یا جابه‌جایی اشتباه آن، موجب قطع اتصالات نازک و حساس فندک می‌شود‌. در این شرایط دیگر برق به فندک نمی‌رسد و انرژی لازم جهت تولید جرقه وجود نخواهد داشت. لازم به ذکر است که جهت حل این مشکل سیم فندک باید در جای خود نصب و محکم گردد.

۴_مسدودبودن شعله: از دیگر دلایل خرابی فندک گاز می‌توان به جمع‌ شدن تکه‌های کوچک موادغذایی در شعله و نزدیک فندک اشاره کرد. جهت رفع این مشکل بصورت کامل تمام چربی‌ها و ذره‌های موادغذایی جمع‌شده را پاک نمایید. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر موادغذایی برای طولانی‌مدت در این ناحیه باقی بمانند، ممکن است سیستم جرقه‌زن بطورکامل خراب شود و باید آن را تعویض کرد.

۵_واردشدن ضربه به ترموکویل: از دیگر دلایل خرابی فندک اجاق گاز می‌توان به واردشدن ضربه به ترموکویل کنار شعله اشاره کرد. چراکه این قطعه حساسیت بسیار بالایی دارد و در صورت ضربه‌خوردن از اتصالات برقی خود در داخل اجاق جدا می‌شود. جهت جلوگیری از بروز این اتفاق هنگام تمیزکردن اجاق گاز، دقت بسیاری بکار ببرید تا به فندک و ترموکویل آسیب نبیند. البته ترموکویل را می‌توان با بارکردن پیچ‌های سرشعله و برداشتن صفحه رویی به سادگی به جای اصلی و اولیه بازگرداند.

۶_نوسانات برقی: نوسانات شدید برقی از دیگر دلایل خرابی فندک است. جهت رفع این مشکل شما باید اجاق گاز خود را تعمیر کنید و قطعات سوخته آن را تعویض نمایید.

 

نکات مهمی که هنگام شست‌وشو گاز باید رعایت کرد

تمیزکردن اجاق گاز برای بسیاری از افراد یک امر پیچیده و دشوار است. جهت تمیزکردن اجاق گاز پیش از هرچیزی شعله، میله و شیرهای اجاق گاز را جدا کنید. حال سینک ظرفشویی خود را با آب داغ و صابون پر کنید و لوازم جداشده را در آن قرار دهید. پس از گذشت چند دقیقه لوازم را آب بیرون آورید و با یک پد تمیزکننده‌ یا اسفنج به خوبی تمیز نمایید.

مهم‌ترین و اصلی‌ترین نکاتی که هنگام شست‌وشو گاز باید رعایت کرد بطورکلی عبارتند از:

  • پیش از شروع به تمیزکاری و شستن اجاق گاز آن را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود تا هنگام تمیزکردن دست شما را نسوزاند.
  • یک اسفنج بردارید و آن را با آب خیس کنید و چند قطره مایع ظرفشویی به آن اضافه نمایید. حال اسفنج را بر سطح اجاق گاز بکشید تا چربی‌ها بطورکامل از بین برود و درنهایت کف و مایع ظرفشویی باقیمانده روی اجاق را با اسفنج مرطوب تمیز نمایید.
  • با یک دستمال کاغذی مرطوب هرگونه خرده و تکه‌های غذایی را پاک نمایید.
  • و…

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *